What would a 21stC `withdrawing room` look like?

Exhibition and pilot project at Croome Court, Worcestershire (National Trust)

From November 2010, the National Trust has been developing new and innovative ways of presenting spaces at Croome Court. As the Court was unfurnished, it provided an exciting opportunity to experiment with new ideas around the presentation and interpretation of an historic country house.

By exploring the root of the seventeenth century term Drawing Room as a space where people would ‘withdraw’ to for greater privacy or entertaining, the aim of the project was to develop a distinctive and beautiful piece of inhabitable furniture specifically for Croome. Designers and architectural practice We Made That worked with staff, volunteers and visitors to explore contemporary interpretations of  ‘withdrawing’ and create a contemplative space for visitors to explore as they go around the house. For some beautiful images of the new interiors, have a look at the project blog.

The new Withdrawing Room has been supported by the Heritage Lottery Fund will be open till May 2012.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Exhibitions

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s